Voor uw daktimmerwerken bent u bij ons aan het juiste adres!

Deze kunnen wij uitvoeren door middel van gebruik te maken van spanten of op de traditionele manier met gordingen en kepers.

Een spanten dak heeft  het voordeel dat wanneer er een constructie van A-spanten wordt geplaatst, er op een beperkte een ruimte nog steeds plaats wordt gecreëerd die nog nuttig kan ingedeeld worden voor kamers of als zolderruimte.
Dit type van opbouw heeft ook het voordeel dat de lasten beter worden verdeeld over het gehele gebouw, waar dit bij de traditionele opbouw slechts op bepaalde punten wordt opgevangen.

De traditionele dakconstructie met kepers en gordingen kan in sommige gevallen de voorkeur verkrijgen, namelijk eerder bij renovatieprojecten van bijvoorbeeld oude  gebouwen bvb. boerderijen waarbij men het authentieke karakter van deze gebouwen wenst te behouden door deze gebinten zichtbaar te laten.
Ook bij nieuwbouw wordt deze techniek nog regelmatig toegepast.

Het plaatsen van een houten draagstructuur voor de dakvloer van uw plat dak behoort tevens tot ons toepassingsgebied. Deze draagvloer wordt afgewerkt met planken of plaatmateriaal die van helling worden voorzien om een goede afwatering van het dakvlak te bekomen.


Bron: http://www.hout.be/nl/toepassingen/constructiehout

Verklaring over cookies